2 šakelės šviežių arba 1/2-1 šaukštelis džiovintų čiobrelių,
1 laurų lapelis,
40 g miltų,
1 kiaušinis,
1/2 ryšulėlio petražolių
Bešamelio padažas:
45 g sviesto,
40 g miltų,
400 ml pieno,
druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
sviesto (formai ištepti),
40 g tarkuoto parmezano (apibarstyti).
Recepto paruošimas
1. Iš nurodytų produktų suminkykite tešlą, kaip aprašyta klasikinių arba švabiškų makaronų receptuose, ir plonai iškočiokite. Išpjaukite maždaug 10 cm dydžio kvadratus ir porcijomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Į vandenį įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Išimkite ir sudėkite vieną šalia kito į servetėles.
2. Lašinukus, nuvalytą saliero lapkotį ir morką supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite, svogūną sukapokite, česnaką sutrinkite arba smulkiai supjaustykite.
3. Lašinukus pakepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Sudėkite daržoves ir faršą, dažnai maišydami pakepinkite 5-6 minutes. Sudėkite pomidorų tyrę. Supilkite raudonąjį vyną ir sultinį. Pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais. Įmeskite laurų lapelį. Viską troškinkite pusę valandos. Po to ataušinkite, išimkite laurų lapelį. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Į mėsos įdarą įmaišykite petražoles, miltus ir kiaušinį.
4. Sviestą ištirpinkite puode. Suberkite miltus ir leiskite į juos susigerti sviestui. Supilkite karštą pieną ir maišydami pavirinkite 8-10 minučių. Pabarstykite druską, pipirais.
5. Įdarą sudėkite ant tešlos lakštų, juos suvyniokite ir sudėkite į riebalais išteptą formą sujungimo linija į apačią. Užpilkite karštu bešameliu, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Sudėkite į iki 160 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepkite 6-12 minučių.
6. Rekomendacija: Daugiau cannelloni receptų receptų rasite: Cannelloni receptai.