Rupių miltų pica su bulvėmis, kumpiu ir pievagrybiais

2023-11-02 Autorius oSkanu.lt

Rupių miltų pica su bulvėmis, kumpiu ir pievagrybiais
Pastaruoju metu nuolat kepdavau įvairiausias storapades picas, bet vakar vakare labai užsinorėjau plonos, traškios, tokios daugiau kaip užkandžio prie alaus bokalo ar taurės vyno. Apie būtent tokią picą prisiskaičiau internete - ir ji man pasirodė pats tas. Paruošiau su plonai, tarsi peršviečiamai, pjaustytomis bulvių riekelėmis ir vytinto kumpio griežinėliais. Dar įdėjau pievagrybių ir kelių rūšių sūrio (pelėsinio ir mocarelos). Buvo fantastiškai skanu! Artimiausiu metu tikrai bus kartojama!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 picos.

Ingredientai

    Picos pagrindui:
    • kvietinių miltų: 125 gramų
    • rupių kvietinių miltų: 125 gramų
    • šviežių mielių: 7 gramų
    • druskos: 5 gramų
    • cukraus: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • šilto vandens: 160 gramų
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles ištrinkite su cukrumi, šlakeliu vandens ir trupučiu miltų. Palikite šiltai, kol suputos.
  2. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite likusius miltus su druska, šiltu vandeniu, pilkite mieles ir aliejų.
  3. 3. Minkykite, kol gausite elastingą tešlą.
  4. 4. Suminkykite tešlos rutulį ir palikite dubenyje iškilti, uždengtą maistine plėvele.
  5. 5. Po to tešlą iškočiokite į du papločius. Aš pati dėjau į pyrago kepimo formas, pateptas aliejumi.
  6. 6. Paviršių taipogi aliejumi ir pomidorų padažu, dar uždėjau pakepintų svogūnų.
  7. 7. Bulves (neluptas) supjaustykite itin plonomis riekelėmis, apvirkite minutėlę ir išdėliokite ant picų. Pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  8. 8. Sudėkite mėsytės griežinėlius, pievagrybius ir užbarstykite susmulkintu sūriu.
  9. 9. Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite! :)
Naminė pica su faršu, pomidorų padažu ir sūriu
(6)
Netradicinė pica su lavašu
(7)