Saldus užkandis: Čimičangos su kreminiu sūriu ir braškėmis

2019-05-31 Autorius Lithuanian in the USA

Saldus užkandis: Čimičangos su kreminiu sūriu ir braškėmis

Ingredientai

    • tortilijos: 13 vidutinio dydžio (~19-20 centimetrų skersmens)
    • kambario temperatūros kreminis sūris: 227 gramų (pvz: "Philadelphia")
    • susmulkintos braškės: 200 mililitrų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
    • nutarkuota citrinos žievelė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)
    Apibarstymui:
    • cukrus: 50 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių viename indelyje sumaišykite 50 gramų cukraus su vienu arbatiniu šaukšteliu cinamono.
  2. 2. Tuomet į kitą indą sudėkite kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų bei citrinos žievelę, masę plakite elektriniu mikseriu, kol neliks gumuliukų. Po to su šaukštu įmaišykite braškių gabaliukus.
  3. 3. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite aliejų (~2 centimetrus, nereikia, kad apsemtų čimičangas).
  4. 4. Tada ant kiekvienos tortilijos, maždaug 4 centimetrai nuo krašto dėkite vieną valgomąjį šaukštą kremo, užlenkite kraštą prie kurio dėjote kremą, paskui užlenkite šoninius kraštus bei susukite suktinuką, suspauskite. Šitaip suvyniokite kiekvieną tortiliją. Galima suvynioti kelias čimičangas, jas kepti bei tuo pat metu pasiruošti likusias.
  5. 5. Kiekvieną čimičangą dėkite į įkaitusį aliejų ta puse, kur baigiasi tortilijos kraštelis, paspauskite šakute, kad čimičanga "neiširtų", apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskruns. Iškepusias čimičangas dėkite ant popierinio rankšluosčio, paskui dėkite į cukrų su cinamonu, patiekite dar karštas. Lepinkitės!
  6. 6. Pastebėjimas: Atvėsusias čimičangas laikome uždengtas šaldytuve.
  7. 7. Pastebėjimas: Šios saldžiosios čimičangos ką tik iškeptos išorėje būna traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jeigu norisi, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galima jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite itin greitai, lengvai bei turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyks akimirksniu.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Saldus užkandis: Čimičangos su kreminiu sūriu ir braškėmis
Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
(1)