Tai itin nuostabus marinuotų pomidorų receptas, kuris šaltais žiemos vakarais primins apie šiltą vasarą. Šitaip saldžiarūgščius pomidorus su 9% actu gaminu metai iš metų ir niekada nenusiviliu!
1. Pirmiausia iš vandens, acto, druskos bei cukraus išverdame marinatą - tiesiog užviriname ir paverdame kelias minutes.
2. Po to jį paliekame visiškai atvėsti.
3. Tuomet pomidorus kartu su visais nurodytais prieskoniais sudedame į stiklainius ir užpilame visiškai atvėsusiu marinatu.
4. Tada stiklainius sustatome į vandens puodą, pridengiame, bet neužsukame, dangteliais ir kaitiname. Nuo tos akimirkos, kai vanduo užverda, vieno litro stiklainius kaitiname apie 15 minučių, o 3 litrų stiklainius - maždaug pusvalandį (realiai kaitinu iki tos akimirkos, kol stiklainio viduje ima kilti burbuliukai).
5. Paskui stiklainius sandariai užsukame dangteliais, sustatome dangteliais žemyn ir leidžiame visiškai atvėsti.
6. Laukiame žiemos ir skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau marinuotų pomidorų receptų rasite: Marinuoti pomidorai.
Aldona
Šiemet jau bus treti metai kaip naudosiu šį receptą. Tikrai labai patinka ir pasiteisina.
Atsakyti
Aldona
Atsakyti