rūkyta lašiša: 200 gramų (naudoti salotoms skirti gabalėliai)
raudonieji svogūnai: 1 (nedidelio)
Padažui:
medus: 2 valgomųjų šaukštų
aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
citrinos sultys: 5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia salotos sujaustykite, lašišą susmulkinkite, o svogūną supjaustykite kuo plonesniais pusžiedžiais.
2. Tuomet medų ištirpinkite, pilkite aliejų, dėkite garstyčių, išspauskite citrinos sulčių - paragaukite! Jei per saldu - dar citrinos, jei per rūgštu - dar medučio.
3. Po to padažą pilkite ant salotų, išmaišykite bei skanaukite!
4. Pastebėjimas: Iceberg salotos mėgsta subliukšti pastovėjusios, todėl padažą pilame tik prieš pat patiekiant salotas ant stalo.