Salotos su želatina

Ingredientai

    • 4 virtos bulvės
    • 4 virtos morkos
    • 4 marinuoti agurkai
    • 1 stiklinė konservuotų žirnelių
    • 1 stiklinė maltų marinuotų arba raugintų grybų
    • 1 indelis majonezo
    • 3 šaukštai grietinės
    • 2 šaukštai želatinos
    • 1 stiklinė mėsos, grybų sultinio arba vandens
    • truputis pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname sultinyje.
  2. 2. Bulves, morkas, agurkus supjaustome kubeliais, suberiame žirnelius ir sumaišome su majonezu, grietine ir trupučiu pipirų.
  3. 3. Į maltus grybus įpilame 4-5 šaukštus paruoštos želatinos, o likusią želatiną supilame į daržovių salotas.
  4. 4. Į aliejumi pateptą formą sudedame dalį daržovių salotų.
  5. 5. Į vidurį įdedame grybus ir vėl uždedame salotų.
  6. 6. Taip paruoštas salotas 2-3 val. laikome šaltai.
  7. 7. Po to išimame iš formos, papuošiame ir patiekiame.

Atsiliepimai

Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu
(1)
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
(9)