Iki šiol niekada nebuvau didžiulė batatų ir avinžirnių mėgėja, bet paragavusi šių salotų pas savo draugę kardinaliai pakeičiau savo nuomonę ir paprašiau recepto. Dabar pasigaminau pas save namie, nufotografavau ir dalinuosi receptu su Jumis!
Ingredientai
batatai: 2-3 (vidutinio dydžio)
konservuoti arba virti avinžirniai: 400 gramų
raudonieji svogūnai: 1
česnakas: 1-2 skiltelių
ciberžolė: pagal skonį
čili milteliai: pagal skonį
druska: pagal skonį
aliejus
Padažui:
sezamo sėklos: 50 gramų
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
druska: pagal skonį
cukrus: pagal skonį
čili milteliai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia batatus nulupame bei supjaustome stambiais kubeliais. Sumaišome su šlakeliu aliejaus, išspausta česnako skiltele, taip pat pabarstome čili milteliais bei druska.
2. Paskleidžiame kepimo skardoje vienu sluoksniu.
3. Tada avinžirnius nuplauname ir nusausiname. Sumaišyti su šlakeliu aliejaus, ciberžole bei druska.
4. Taip pat paskleidžiame vientisu sluoksniu kepimo skardoje.
5. Daržoves kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Po 20 minučių kepimo į kepimo skardą įdedame ir pasmulkintą svogūną, apšlakstytą aliejumi.
7. Bekepant laikas nuo laiko galite šaukštu pavartyti avinžirnius.
8. Padažas: Sezamus su pora šaukštų vandens bei citrinos sultimis sutriname maisto smulkintuvu. Vandens pilame pagal savo norimą tirštumą. Pagal skonį pagardiname druska, cukrumi bei čili milteliais.
9. Karštas keptas daržoves sumaišome su padažu ir patiekiame iškart. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.