1. Užkaičiame nuskustas bulves. Tarkuojame citrinos žievelę, smulkiai smulkiname papriką ir čili, dubenėlyje išmaišome įberdami druskos ir pipirų pagal skonį. Paruoštu prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė. Kitame dubenyje sumaišome keptus atvėsintus svogūnus, morkas, pjaustytus pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, įkaitinkite. Šamo filė kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
2. Nusunkiame išvirusias bulves, sultinio neišpilame. Ant bulvių užberiame smulkintą rozmariną. Keletą lapelių palikite papuošti. Užkaičiame bulvių sultinį, dedame tris šaukštus grietinės ir aštrios naminių obuolių pastos, verdame kol padažas sutirštėja. Į lėkštę dedame virtas bulves, šalia ar ant viršaus dedame iškeptą šamo filė. Užpilame padažo ir apibarstome kapotais rozmarinais.
3. Šamas minkštas, sultingas ir skanus. Tam, kad prisigertų prieskonių jam tikrai nereikia daug laiko. Pirštelius laižysite.