1. Biskvitas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaušinius su karštu vandeniu maždaug vieną minutę plakame mikseriu iki putų.
2. Iš lėto plakdamos pilame cukrų ir dar plakame maždaug 2 minutes.
3. Miltus sumaišome su krakmolu bei kepimo milteliais ir persijojame į tešlą.
4. Pusę miltų supilame į tešlą, išmaišome šaukštu, supilame kitą pusę miltų ir išmaišome.
5. Mase supilame į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Kepame maždaug 25-30 minučių. Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į tris dalis.
6. Kremas: Du pakelius vanilinio pudingo užpilame 400 mililitrų pieno (pyliau 200 mililitrų mažiau nei parašyta ant pakelio), išmaišome.
7. Supilame beveik visą butelį (750 mililtrų) šampano, pasiliekame tik stiklinę. Gerai išplakame, supilame ištirpintą želatiną (želatinos dejau 2,5 pakelio, pas mane pakeliai pusei litro). Paliekame, kad apstingtų.
8. Po to išplakame 300 mililitrų grietineles su 3 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi, įdedame truputį citrinos rūgšties.
9. Kai jau kremas apstingsta, įmaišome grietinėlę. Į tortinę dedame vieną biskvita, sulaistome šampanu (kuris liko neišgertas;D), dedame trecdali kremo, tuomet antrą biskvitą.
10. Vėl sulaistome šampanu, puse likusio kremo, vėl biskvitas, į likusį kremą pripjaustome smulkiai braškių (ar kitų norimų uogų) ir sudedame ant torto.
11. Padedame į šaldytuva maždaug 10 valandų arba tiesiog per visą naktį. Lepinamės!
Atsiliepimai
Snieguolė
Reikia rašyti, kad tortas suaugusiems. Nuotraukoje braškių nematyti.
Atsakyti
Gardi
Įdomu ar dėta žele( pokelis pusei litro) ar gryna želatina? 🙂
Atsakyti
Jurgita
Negadinkit šampano!!!! Jis (tortas) to nevertas🙃
Atsakyti
Valentina
Ar gamino jau kas nors? Ar tikrai geras skonis?😊😉
Atsakyti
Atsiliepimai
Snieguolė
Atsakyti
Gardi
Atsakyti
Jurgita
Atsakyti
Valentina
Atsakyti