šokoladas: 150 gramų (galima keisti uogiene arba džemu)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių minkštą sviestą sumaišome iki baltumo ir purumo su vaniliniu cukrumi bei druska. Baltymą taip pat įmaišome. Įmaišome po truputį miltus. Išminkome. Tešla turi gautis minkšta. Ją padaliname į dvi dalis ir bent jau 1-2 valandoms padedame į šaldytuvą.
2. Tuomet iškočiojame iš vienos dalies tarp dviejų kepimo popierių labai plonus maždaug 2-4 milimetrų storio lakštus, išspaudžiame formeles bei sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame maždaug 8 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje okaitėje.
3. Tada iš kito taip pat iškočiojame lakštus, išspaudžiame formeles bei išspaudžiame viduriukus. Vėl kepame bei atvėsiname visus.
4. Po to šokoladą išlydome garų vonelėje bei pertepame sausainius. Mėgaujamės!
5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.