Silkė marinuota kavoje, su garstyčiomis

2024-11-19 Autorius Jurgittos receptai

Silkė marinuota kavoje, su garstyčiomis
Silkė – tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai sutinkamas ant šventinio stalo. Šis receptas suteikia naują skonį, derinant silkę su kava ir garstyčiomis, kas suteikia pikantiškumo ir netikėtumo. Toks derinys puikiai tiks norint nustebinti svečius ar paįvairinti kasdienį meniu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Silkė: vietoj a'la matias filė galima naudoti silpnai sūdytą silkę.
  • Dižono garstyčios: galima pakeisti grūdėtomis garstyčiomis, suteikiančiomis tekstūros.
  • Obuolių sidro actas: tinka ir baltasis vyno actas ar citrinos sultys.
  • Rudasis cukrus: galima naudoti baltąjį cukrų ar medų.
  • Rapsų aliejus: galima keisti alyvuogių aliejumi.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš marinuojant, silkę rekomenduojama pamirkyti piene ar vandenyje, kad sumažėtų sūrumas.
  • Marinavimui naudokite stiklinį ar keraminį indą, kad išvengtumėte skonio pokyčių.
  • Laikykite šaldytuve bent 24 valandas, kad skoniai susimaišytų ir sustiprėtų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Silkės filė a'la matias: 5 vnt.
    • Dižono garstyčios: 4 šaukštai
    • Obuolių sidro actas: 5 šaukštai
    • Rudasis cukrus: 100 g
    • Medus: 2 valgomieji šaukštai
    • Šviežiai malta kava: 1 arbatinis šaukštelis
    • Šalto spaudimo rapsų aliejus: 150 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Silkės paruošimas: nusausinkite silkės filė ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais.
  2. 2. Marinato paruošimas: sumaišykite Dižono garstyčias, obuolių sidro actą, rudąjį cukrų, medų, šviežiai maltą kavą ir rapsų aliejų, kol gausite vienalytį padažą.
  3. 3. Marinavimas: sudėkite silkės gabalėlius į stiklinį indą ir užpilkite paruoštu marinatu, kad silkė būtų visiškai apsemta.
  4. 4. Brandinimas: uždenkite indą ir laikykite šaldytuve bent 24 valandas, kad skoniai susimaišytų.
  5. 5. Patiekimas: prieš patiekiant, silkę galima pabarstyti šviežiais krapais ar svogūnų žiedais.
  6. 6. Santrauka: Šis silkės receptas su kava ir garstyčiomis suteikia tradiciniam patiekalui naują skonį. Marinatas, kuriame dera kavos kartumas, garstyčių aštrumas ir medaus saldumas, suteikia silkei išskirtinį pikantiškumą. Patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui ar kasdieniam vartojimui, ypač su šviežia duona ar virtomis bulvėmis.

Atsakinėjama į Komentarą