1. Pirmiausia keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų, nulupame svogūnus, supjaustome maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais bei pakepame, vis pamaišydamos, maždaug 5 minutes, kol suminkštės.
2. Tuomet nuskalaujame grybus bei supjaustome panašaus dydžio gabalėliais kaip svogūnus. Susmulkintus grybus sudedame į svogūnus bei kepame maždaug 5 minutes.
3. Tada papriką supjaustome maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustome aitriąją papriką. Jei nemėgstame stipraus aštrumo, būtinai išimame baltas sėklytes. Po to susmulkintą papriką bei aitriąją papriką įmaišome į grybus su svogūnais. Kepame dar apie 5 minutes, vis pamaišydamos.
4. Sukrečiame pomidorų pastą, išmaišome, sudedame medų, supilame vandenį ir citrinos sultis, įberiame raudonėlių, pipirų, gerai išmaišome ir užverdame, saikingai, jei silkė nėra ypač sūri, paskaniname druska. Troškiname maždaug 5 minutes, dažnai pamaišydamos.
5. Tada kol viskas troškinasi, maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais supjaustome marinuotus agurkus. Įmaišome į daržoves, švelniai pakaitiname minutę kitą. Šį troškinį paliekame atvėsti.
6. Paskui kai jis bus vos drungnas, plonomis juostelėmis supjaustome silkutę bei įmaišome į troškinį. Paliekame pastovėti šaldytuve bent jau keletą valandų, o idealiausia - per visą naktį. Skanaujame!
Vilma
Labai skanu. Tik sūnus nevalgo, nes jam daug kas nepatinka.
Atsakyti
Vilma
Atsakyti