Šilkinis varškės ir mėlynių pyragas su traškiu viršumi

2018-07-05 Autorius oSkanu.lt

Šilkinis varškės ir mėlynių pyragas su traškiu viršumi

Ingredientai

    Įdarui:
    • pertrinta varškė pyragams: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • mėlynės: 1 stiklinės
    Pagrindui ir viršutiniam sluoksniui:
    • sviestas: ~160 gramų
    • trijų grūdų dribsniai: ~1 stiklinės
    • maltų linų sėmenys: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kvietiniai miltai: 6 valgomųjų šaukštų (galima naudoti avižų, ruginius, viso grūdo, speltų ir pan.)
    • maltas muskatas ir cinamonas: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pagrindui skirtus ingredientus sutriname mediniu šaukštu, du trečdalius šios birios masės suberiame į kepimo indą, suspaudžiame bei išlyginame šaukšto pagalba.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame varškę ir miltus, gerai išmaišome. Suberiame mėlynes, atsargiai permaišome.
  3. 3. Tada pilame į kepimo indą. Ant viršaus suberiame likusią dalį birios masės.
  4. 4. Po to kepame maždaug 50 minučių iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)
Vokiškas varškės pyragas
(4)