1. Iš pradžių svogūnus bei morkas nulupame. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, o morkas stambiai sutarkuojame.
2. Tuomet pakepame svogūną bei morką įkaitintame aliejuje, kol taps minkšti. Kepdamos pasūdome bei pabarstome pipirais.
3. Vištienos kepenėles nuplauname ir pašaliname plėveles. Sumalame mėsmale.
4. Įdedame kiaušinį, permaišyti. Beriame druskos bei pipirų, dedame grietinės ir išmaišome. Įberiame miltų, permaišome kol susidarys vientisa masė be gumuliukų. Pagal tirštumą turi gautis tešla tarsi blynų.
5. Iš gautos masės kepame kepenėlių blynus ant įkaitintos keptuvės, suteptos aliejumi.
6. Apkepame blynus iš abiejų pusių po maždaug 1,5-2 minutes. Blynus patogiausia apversti plačia mentele. Paruoštus blynus dedame į krūvelę lėkštėje. Man gavosi septyni tokie blynai.
7. Česnaką nulupame, išspaudžiame ir sumaišome su majonezu.
8. Sutepame kepenėlių blyną česnakiniu majonezu. Ant majonezo sluoksnio išdėliojame sluoksnį apkeptų morkų su svogūnu, pabarstome kapotomis petražolėmis. Dedame blynus vieną ant kito tokiu pat būdu, kaitaliodamos blynų, majonezo, morkų su svogūnais ir petražolių sluoksnius, kol pasibaigs blynai.
9. Viršutinį blyną taipogi sutepame majonezu, dedame morkas su svogūnais bei petražoles.
10. Dedame vištienos kepenėlių tortą į šaldytuvą, kad persisunktų maždaug 2-3 valandoms. Skanus kepenėlių tortas paruoštas. Skanaus!
11. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kepenėlių rasite: Kepenėlės.