labai skanios morkų salotos su saulėgrąžomis ir džiovintomis slyvomis, kurioms prireiks vos 6 ingredientų (jei jau druską skaičiuosime kaip rimtą ingredientą). Paruošti jas labai lengva, paruošti garantuotai pavyks net virtuvės naujokui.
Tokias salotas man asmeniškai skanu valgyti tiek vienas, tiek patiekti kaip
garnyrą prie rimtesnių mėsos ar žuvies patiekalų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje džiovintų slyvų galite naudoti džiovintas abrikosus, razinas arba džiovintas spanguoles.
- Saulėgrąžas galima pakeisti kedro riešutais, migdolais arba graikiniais riešutais.
- Jei neturite majonezo arba norėtumėte mažiau kaloringo varianto, naudokite natūralų jogurtą, graikišką jogurtą arba net avokado padažą.
- Česnaką galima pakeisti svogūnų laiškais arba šviežiais krapais.
- Norėdami suteikti daugiau skonio, galite įdėti šiek tiek citrinos sulčių arba obuolių acto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad šios salotos būtų dar skanesnės, štai keletas naudingų patarimų:
- Prieš tarkuojant morkas, jas galima trumpam pamerkti į šaltą vandenį – taip jos bus traškesnės.
- Saulėgrąžas skrudinkite atsargiai, nuolat maišydami, kad nesudegtų.
- Jei norite, kad salotos būtų dar skanesnės, pagaminkite jas iš anksto ir palikite šaldytuve bent valandą, kad skoniai susijungtų.
- Prieš patiekdami, galite papuošti šviežiais žalumynais arba papildomu saujelė skrudintų saulėgrąžų.
- Norėdami išgauti pilnesnį skonį, į salotų padažą galite įmaišyti šiek tiek medaus arba klevų sirupo.