anakardžių riešutai: 300 gramų (išmirkome per naktį šaltame vandenyje, po to nusausiname)
vanilės ekstraktas: 1,5 šaukštelio
šaldyti prinokę bananai: 165 gramų
citrinos sultys: 1 šaukšto
vanduo: 3 šaukštų
druska: žiupsnio
nesaldi kakava: 40 gramų
džiovintos datulės be kauliukų: 75 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių smulkintuvu susmulkinkite graikinius riešutus iki rupių trupinių. Įdėkite kitus pagrindui nurodyts ingredientus bei vėl viską gerai susmulkinkite. Gauta masė vis dar bus rupi.
2. Tuomet pagrindo masę tolygiai klokite į 20 centimetrų apvalią torto skardą.
3. Viršutinio sluoksnio ingredientus taip pat susmulkinkite iki tolygios masės. Paragaukite, ar pakankamai saldu. Jeigu ne, papildomai įdėkite datulių. Masę klokite ant pagrindo bei įdėkite į šaldiklį maždaug 2–3 valandoms. Patiekite ir skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai