Toks nesunkiai pagaminamas pyragiukas, su kuriuo galite pavaišinti gimines, kaimynus, ar draugus, jei kepama iš pilnos normos. Man asmeniškai jis skoniu primena varškės spurgas, toks gardutis.
cukrus: 175 gramų (jeigu nemėgstate labai saldžiai, mažinkite)
sviestas: 80 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus prasijojame, suberiame mieles, supilame pašildytą pieną, ištirpdytą sviestą, įmutame kiaušinį, įberiame 75 gramus cukraus, varškę bei citrinos žievelę.
2. Viską gerai išminkome, kol pradės masė atšokinėti nuo indo sienelių, tai užtrunka maždaug 10-15 minučių. Pakildiname maždaug 60-75 minutes.
3. Po to rankomis paskleidžiame tešlą skardoje ant sviestu ištepto popieriaus vos ne per visą orkaitę. Pirštu šiek tiek pabadome bei pridengusios rankšluosčiu, leidžiame ilsėtis maždaug 20 minučių.
4. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros, ant tešlos sutarkuojame, paskleidžiame tolygiai, šaltą sviestą, užbarstome cukrumi bei dedame kepti maždaug 30 minučių. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau mielinių pyragų receptų rasite: Mieliniai pyragai.
Atsiliepimai