ekologiškas čili šokoladas: žiupsnelio (nėra būtina)
skaldytų arba maltų riešutų mišinys: 1 puodelio
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
aukščiausios rūšies kvietiniai miltai: 2 puodelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad šis taptų minkštesnis. Tuomet išsukame su cukrumi iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų (taip, jog indelį užvertus ant galvos baltymai "neišbėgtų"). Į sviestą su cukrumi supilame kakavą bei prieskonius: čili ir cinamono. Išsukame masę bei supilame karštą vandenį, išmaišome. Kad būtų paprasčiau, supilame puodelį miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Suberiame visus miltus, riešutus bei vėl gerai išmaišome. Po to atsargiai į tešlą įmaišome išplaktus baltymus.
2. Tada orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą ar kepimo indą išklojame su kepimo popieriumi, į ją sukrečiame tešlą bei tolygiai paskirstome šaukštu. Dedame į jau įkaitusią orkaitę bei kepame maždaug 40 minučių. Išimame, leidžiame atvėsti, paskui supjaustome kvadratėliais (maždaug 7x6 centimetrų dydžio). Skanaujame!