Šokoladinis biskvitinis varškės pyragas

2019-05-28 Autorius Su karamele

Šokoladinis biskvitinis varškės pyragas

Ingredientai

    Tešlai: 
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: ~120-150 gramų
    • aliejus: 100 mililitrų
    • pienas: 100 mililitrų
    • miltai: 250 gramų
    • kakava: 20 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • varškė: 350 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 60 gramų
    • krakmolas: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Maišydamos po truputį supilkite aliejų ir pieną. Tuomet atskirai miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais bei viską įmaišykite į skystąją masę. Atidėkite, kol ruošite įdarą.
  2. 2. Į varškę įmuškite kiaušinį, sudėkite cukrų, krakmolą bei viską išsukite trintuvu (blenderiu). Masė gausis tokia puri, panaši į rikotos arba maskarponės konsistenciją.
  3. 3. Tada į paruoštą kepimo formą (geriau kiek didesnė, kad pyragas nebūtų storas) sukrėskite tešlą. Ant viršaus išdėliokite varškės kauburėlius (galite ir tiesiog sluoksnį ištepti) ir su dantų krapštuku arba šakute išraižykite įdomesnių raštų.
  4. 4. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes (svarbu neperkepti). Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)
Varškės pyragas su konservuotais persikais
(7)