Šokoladinis javainis su riešutų sviestu

2018-03-20 Autorius Skanūs kąsneliai

Šokoladinis javainis su riešutų sviestu

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 200 gramų
    • šokoladas: 100 gramų
    • riešutai: 100 gramų (naudoti graikiniai ir karijų)
    • džiovintos spanguolės: 100 gramų
    • riešutų sviestas: 60 gramų
    • rudojo cukraus sirupas: 160 gramų (arba skystas medus)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • muskatas ir kardamonas: po žiupsnelį
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šokoladą bei riešutus pasmulkiname. Sumaišome su avižomis bei spanguolėmis
  2. 2. Tuomet sirupą (arba medų) pakaitiname su riešutų sviestu bei prieskoniais, kol taps vientisa skysta masė. Sumaišome su avižomis.
  3. 3. Tada su kepimo popieriumi išklotoje formoje suberiame avižas bei išlyginame. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros maždaug 25 minutes. Visiškai atvėsiname.
  4. 4. Po to iškeliame iš formos bei supjaustome. Skanaujame!
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Panna cotta su uogų padažu
(1)