riešutai: 100 gramų (naudoti graikiniai ir karijų)
džiovintos spanguolės: 100 gramų
riešutų sviestas: 60 gramų
rudojo cukraus sirupas: 160 gramų (arba skystas medus)
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
muskatas ir kardamonas: po žiupsnelį
druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šokoladą bei riešutus pasmulkiname. Sumaišome su avižomis bei spanguolėmis
2. Tuomet sirupą (arba medų) pakaitiname su riešutų sviestu bei prieskoniais, kol taps vientisa skysta masė. Sumaišome su avižomis.
3. Tada su kepimo popieriumi išklotoje formoje suberiame avižas bei išlyginame. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros maždaug 25 minutes. Visiškai atvėsiname.
4. Po to iškeliame iš formos bei supjaustome. Skanaujame!