citrinos sultys ir tarkuota žievelė: iš 1 vnt. (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus persijojame su kakava, druska bei kepimo milteliais. Sviestą išsukame su cukrumi, kol sviestas atvės, o cukrus ištirps. Tada įmušame kiaušinį bei gerai išsukame, suberiame miltų mišinį ir suminkome minkštą tešlą. Padaliname ją į tris lygias dalis, dvi dalis sujungiame į vieną. Gautus rutulius suvyniojame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldymo kamerą maždaug 1-2 valandoms.
2. Tuomet varškę sutriname smulkintuvu, supilame cukraus ir kiaušinių masę, dedame vanilės, citrinos žievelės ir truputį citrinos sulčių, grietinę bei kukurūzų miltus, viską dar kartą gerai sumalame smulkintuvu. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą ištepame sviestu, dugną išklojame didesne dalimi tešlos, pilame varškės įdarą, likusią mažesnę dalį tešlos užtarkuojame ant viršaus. Kepame maždaug 45 minutes. Lepinamės!
3. Pastebėjimas: Aš vietoje kėlimo miltelių naudojau "self-rising" miltus. Kadangi šiame recepte varškė yra labai stipriai sumalama, vietoje jos galite naudoti "Philadelphia" tipo sūrį. Varškę aš naudojau liesą, o vietoje grietinės - liesą natūralų jogurtą.
4. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.
Atsiliepimai
Inga
Atsakyti