riebi plakamoji grietinėlė: 2 didelių indelių (35 arba dar geriau 36% riebumo)
cukrus: 150 gramų
juodas šokoladas: 2 plytelių
sviestas: 50 gramų
želatina: 2 valgomųjų šaukštų
brendis: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių paruoškite torto pagrindą – sausainius susmulkinkite iki trupinukų, sviestą išlydykite bei užpilkite trupinukus. Labai gerai išmaišykite, kad neliktų sausų trupinukų. Tada gautą masę dėkite ant maistine plėvele išklotos tortinės bei šaukštu gerai paspauskite, kad neliktų oro tarpų. Dėkite į šaldytuvą bei gaminkite šokoladinius putėsius.
2. Putėsiams grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė lieka savo vietoje). Šokoladą bei sviestą išlydykite dubenėlyje garų vonelėje (jei tiesiogiai dubenėlį statysite ant kaitlentės, rizikuosite, kad šokoladas prisvils, nes jis itin greitai tą geba padaryti), želatiną brinkinkite, pakaitinkite, kad ištirptų, sumaišykite su brendžiu ir pilkite į tirpintą šokoladą, gausite tokią truputį tąsią masę. Ją atsargiai bei lėtai maišydamos sudėkite į plaktą grietinėlę. Privalo gautis vientisa puri šokoladinė masė. Ją atsargiai dėkite ant sausainių pagrindo į maistine plėvele išklotą skardą bei dėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų (pakanka vos keletos valandų, bet galite palikti ir per visą naktį).
3. Kai jau tortukas pilnai sustingsta, išimkite iš tortinės su visa maistine plėvele bei tik tuomet plėvelę atsargiai nuimkite. Nuo jos gali likti sustingęs gražus netaisyklingas raštas. Tortą puoškite pagal savo norus ir fantaziją – šaldytomis formą išlaikančiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis ar panašiai) arba šviežiois uogomis, vaisiais, plakta grietinėle. Nustebinsite ir save ir artimuosius ir draugus:) Pasimėgaujam!
4. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.