Spintelės pyragas su kondensuotu pienu ir persikais pagal Beatą

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Spintelės pyragas su kondensuotu pienu ir persikais pagal Beatą
Kaip sako Beata tai toks pyragas, kuriam nereikia jokių specifinių ingredientų, todėl visus ingredientus galima rasti tiesiog savo virtuvės spintelėje. Man taip ir nutiko. Visus ingredientus turėjau, tad pasigaminau. Pyragas tikrai pavykęs. Rekomenduoju ir Jums!

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas yra itin lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vietoje konservuotų persikų puikiai tinka naudoti obuolius, taip pat galima rinktis kriaušes, abrikosus, ananasus ar net vyšnias.
  • Jei neturite migdolų drožlių, galite naudoti lazdyno riešutus, graikiškus riešutus arba apskritai praleisti šį ingredientą.
  • Sviestą galima pakeisti kokosiniu aliejumi, jei norite suteikti pyragui lengvo kokosų skonio.
  • Vietoje įprasto kondensuoto pieno galima naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną (Dulce de leche), kuris suteiks pyragui intensyvesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint išgauti puresnę tešlą, kiaušinius ir cukrų galima plakti ilgiau, kad įsigertų daugiau oro.
  • Jei mėgstate drėgnesnį pyragą, į tešlą galite įmaišyti 2-3 šaukštus grietinės.
  • Kad pyragas būtų dar aromatingesnis, įdėkite šaukštelį vanilės ekstrakto arba cinamono.
  • Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įbesdami į jo vidurį medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis yra sausas, pyragas jau iškepęs.
  • Leiskite pyragui pilnai atvėsti prieš pjaustydami, taip jis išlaikys savo formą.

Ingredientai

    • sutirštintas kondensuotas pienas: 1 indelio
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti persikai: 1 skardinės (galite pakeisti obuoliais)
    • migdolų drožlės (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puodelyje išlydykite sviestą.
  2. 2. Per tą laiką, kol sviestas lydosi, į dubenį įmuškite 3 kiaušinius ir lengvai išplakite šluotele.
  3. 3. Tada į kiaušinius palengva supilkite sutirštintą pieną, masę visą laiką plakdami šluotele.
  4. 4. Po to išlydytą sviestą taip pat įmaišykite į kiaušinių bei sutirštinto pieno masę.
  5. 5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įsijokite į tešlą ir gerai išmaišykite šaukštu.
  6. 6. Tuomet į kepimo skardą įklokite kepimo popierių ir supilkite pasiruoštą tešlą.
  7. 7. Ant tešlos viršaus išdėliokite konservuotų persikų puseles ir gausiai pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. 8. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
  9. 9. Pjaustykite ir lepinkitės!
Spintelės pyragas su kondensuotu pienu ir persikais pagal Beatą

Dovilė

Nu labai jau skaniai gavosi! Visos pagyros už šį receptą!
Atsakyti