1. Iš pradžių viščiuką nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais bei sultimis. Palaikykite maždaug 60 minučių iki kepimo.
2. Tuo tarpu, kol viščiukas marinuojasi, padarykite įdarą. Pupeles sumaišykite su kapotais svogūnais ir stambiai kapotais česnakais. Trumpai apkepkite viską su trupučiu aliejaus keptuvėje, pabarstykite šiek tiek druskos.
3. Po to viščiuką įdarykite dar šiltu įdaru, įkiškite peiliu pabadytą citrina bei dėkite į nedidelę kepimo skardelę, įpilkite maždaug 1 centimetrą verdančio vandens, įmeskite lauro lapų ir česnakų. Viską gerai uždenkite su folija (kraštus apspaudykite) bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
4. Po valandos nuimkite folija bei dar maždaug pusvalandį viščiuką pakepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, bebaigiant kepti apipurškite aliejumi (galite patepti teptuku).
5. Prieš patiekdamos leiskite 10 minučių pastovėti. Mes pasirinkome valgyti su keptomis pupelėmis bei šviežiomis daržovėmis. Skanaus!