Sultingi naminiai čeburekai su mėsa ir mocarelos sūriu

2024-11-28 Autorius justina.paliusyte

Sultingi naminiai čeburekai su mėsa ir mocarelos sūriu
Sultingi naminiai čeburekai su mėsos ir mocarelos įdaru – tikra šilto komforto klasika, tinkanti tiek šeimos vakarienei, tiek jaukiems pasisėdėjimams su draugais. Lengvai iškočiota, minkšta tešla suformuoja auksinį, švelniai traškų apvalkalą, kurio viduje slepiasi aromatingas maltos mėsos, keptų svogūnų ir česnakų įdaras. Išlydytas mocarelos sūris praturtina tekstūrą ir suteikia subtilaus, kreminio skonio.

Šalia patiekiamas naminis agurkėlių padažas – puikus derinys, subalansuojantis čeburekų sodrumą. Gaivūs marinuotų agurkėlių gabalėliai, lengvas majonezo švelnumas ir žiupsnelis prieskonių puikiai papildo šį patiekalą. Tai patiekalas, kuris patiks visiems, vertinantiems tradicijas ir jaukius, savomis rankomis pagamintus skanėstus.

Redaktorės Vaidos komentaras
- gardi improvizacija čeburekų gamyboje. Gardu, gana lengvai paruošiama, nudžiugins visus valgančius. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • Miltai: 600 g
    • Vanduo: 300 ml
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Aliejus: 50 ml
    • Druska: žiupsnis
    Įdarui:
    • Malta mėsa: 400 g (kiauliena+ jautiena)
    • Mocarela: didelė sauja (tarkuotos)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnaka: 1 skiltelė
    • Prieskoniai: mėgstami
    • Žalumynai: petražolės ar krapai
    Padažui:
    • Marinuoti agurkėliai
    • Agurkėlių marinatas
    • Majonezas
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Žalumynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlai paruošti į didelį dubenį suberti miltus, supilti vandenį ir aliejų, įmušti kiaušinius ir įberti žiupsnį druskos.
  2. 2. Užminkyti minkštą tešlą ir ją trumpam palikti, kad atsipalaiduotų.
  3. 3. Įdarui svogūnus smulkiai sukapoti, česnakus sutraiškyti ir viską apkepti keptuvėje kol šiek tiek pakeis spalvą.
  4. 4. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą mocarelos sūrį, apkeptus svogūnus su česnakais, pagardinti prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
  5. 5. Tešlą dar šiek tiek paminkyti ir plonai iškočioti.
  6. 6. Formele išpjauti norimo dydžio apskritimus.
  7. 7. Į tešlos vidurį dėti šiek tiek įdaro, užlenkti tešlą ir soformuoti čeburekus.
  8. 8. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti kepti suformuotus čeburekus.
  9. 9. Kepti ant nedidelės kaitros, kad vidus spėtų iškepti, o išorė neapskrustų pernelyg stipriai.
  10. 10. Padažui supjaustyti agurkėlius nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenėlį.
  11. 11. Prie agurkėlių dėti majonezą, įpilti šiek tiek agurkėlių marinato, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
  12. 12. Padažą patiekti su šiltais čeburekais.
Sultingi naminiai čeburekai su mėsa ir mocarelos sūriu
Receptų autorė justina.paliusyte
Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Škotiški kiaušiniai
(4)