Sumuštiniai su silke ir smidrais - puikus užkandis tiek pusryčiams, tiek šventėms

2019-04-04 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sumuštiniai su silke ir smidrais - puikus užkandis tiek pusryčiams, tiek šventėms

Ingredientai

    • mėgstama duona: 2 riekučių
    • silkės filė: 1
    • smidrai: 6
    • sviestas: 1 šaukšto
    • citrinos: 1 griežinėlio
    • sultenės lapai: kelių
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių smidrus nuplauname, nupjauname sumedėjusius kotelius bei verdame su citrinos griežinėliu kelias minutes.
  2. 2. Išvirus smidrams, juos perliejame su šaltu vandeniu.
  3. 3. Tuomet duonos riekeles perpjauname perpus.
  4. 4. Po to duonos riekeles užtepame sviestu, uždedame griežinėliais supjaustytas silkės filė. Smidrus nuvarviname bei susmulkiname norimo dydžio gabaliukais.
  5. 5. Uždedame smidrus ant duonos riekelių. Papuošiame sultenės lapeliais, užberiame maltų pipirų. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Atsakinėjama į Komentarą