Super paprastas ir lengvas morkų pyragas pagal Beatą

2021-12-18 Autorius Beatos virtuvė

Super paprastas ir lengvas morkų pyragas pagal Beatą
Tai tikrai super paprastas ir lengvai pagaminamas morkų pyragas. Jeigu nežinotum, kad tai pyragas pagamintas iš morkų - tikrai taip net nepagalvotum. Kai nusinešiau į darbą ir kolegos jo paragavo, spėliojo iš ko gi jis gali būti paruoštas. Tarp spėjimų buvo įvardinti net apelsinai. Taigi tikrai itin mano rekomenduojamas kepinys. Jį kepu jau kokius ketvirtus metus. Beje, kepu aš šį pyragą dažniausiai tuomet, kai spaudžiu morkų sultis, šitaip nereikia tarkuoti. Tiesiog į atlikusias morkų išspaudas įpilu šiek tiek sulčių (visai nedaug!). 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 26 centimetrų skersmens formai.

Ingredientai

    • smulkiai tarkuotos (bulvine tarka) morkos: 3 puodelių (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • cukrus: 2 puodelių (galite reguliuoti ir pagal savo skonį)
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 4
    • sviestas: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 2 kupinų arbatinių šaukštelių (15 gramų)
    • miltai: 2,5 puodelio (375 gramų)
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti maždaug 30 minučių, per tą laiką išsiskiria morkų sultys.
  2. 2. Po to sudėkite grietinę ir išmaišykite.
  3. 3. Išplakite kiaušinius ir supilkite į morkų-cukraus masę (toliau - tešlą), išmaišykite.
  4. 4. Tada ištirpinkite sviestą, supilkite į tešlą ir išmaišykite.
  5. 5. Tuomet miltus, cinamoną, vanilinį sukrų ir kepimo miltelius sumaišykite kartu bei supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
  6. 6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Dėkite pyragą į įkaitusią orkaitę ir kepkite maždaug 40-50 minučių. Ar morkų pyragas jau iškepęs - tikrinkite mediniu pagaliuku. Ištraukus jis privalo išlikti švarus. Jeigu labai šlapias, kad ir neapsivėlęs - dar pakepkite. Skanaus!
  8. 8. Patarimas: Jeigu esate mažiau saldžių pyragų mėgėjas, tai bent trečdaliu sumažinkite cukraus kiekį.
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)