Tai tikrai super paprastas ir lengvai pagaminamas morkų pyragas. Jeigu nežinotum, kad tai pyragas pagamintas iš morkų - tikrai taip net nepagalvotum. Kai nusinešiau į darbą ir kolegos jo paragavo, spėliojo iš ko gi jis gali būti paruoštas. Tarp spėjimų buvo įvardinti net apelsinai. Taigi tikrai itin mano rekomenduojamas kepinys. Jį kepu jau kokius ketvirtus metus. Beje, kepu aš šį pyragą dažniausiai tuomet, kai spaudžiu morkų sultis, šitaip nereikia tarkuoti. Tiesiog į atlikusias morkų išspaudas įpilu šiek tiek sulčių (visai nedaug!).
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei norite eksperimentuoti su receptu, galite išbandyti keletą alternatyvų:
- Vietoje paprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų arba medų (3/4 kiekio).
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba riebia varške.
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų tokiu pačiu kiekiu.
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba sumaišyti su avižiniais miltais (santykiu 70:30).
- Prie cinamono galite pridėti šiek tiek maltų gvazdikėlių arba kardamono prieskonių.
- Jei norite, kad pyragas būtų dar drėgnesnis, galite įdėti smulkintų riešutų arba razinų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Morkos būna saldžiausios žiemą, todėl šis pyragas puikiai tinka šaltuoju metų laiku.
- Jeigu spaudžiate morkų sultis, nereikia morkų tarkuoti – galite naudoti morkų išspaudas, tik įpilkite šiek tiek sulčių (labai nedaug!).
- Formą išklokite kepimo popieriumi, kad pyragas lengvai atsiskirtų po kepimo.
- Jeigu norite, kad pyragas būtų dar aromatingesnis, galite į tešlą įdėti tarkuotos apelsinų žievelės.
- Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle arba varškės kremu.
- Kepant svarbu neatidarinėti orkaitės durelių pirmąsias 30 minučių, kad pyragas tolygiai iškiltų.
Atsakinėjama į Komentarą