Autorius apie receptą
Traškūs belgiški vafliai pusryčiams yra tobulas pasirinkimas. Tiesa, juos bekepant jau yra įmanoma pavalgyti :D . Kadangi vafliai kepa kiek ilgiau nei blynai, kol vieni kepa, kitus jau galite drąsiai suvalgyti.
Iš nurodytų ingredientų kiekių normos vaflių gausis tikrai nemažai, tad jeigu norisi vafliais pasimėgauti vėliau, tarkime po savaitės ar po mėnesio, juos galima ir užšaldyti.
Paskui tiesiog šaldytus vaflius dedame tiesiai į skrudintuvą ir dar kartą pašildome.
Kadangi aš naudoju visagrūdžius kvietinius miltus ir gaminu su pasukomis, juose nėra mielių, tai jie gaunasi ganėtinai sveiki. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje pasukų galima naudoti kefyrą ar natūralų jogurtą, kuris suteiks panašaus rūgštumo ir tekstūros tešlai.
- Visagrūdžius kvietinius miltus galima pakeisti speltos, rugių ar avižų miltais, taip suteikiant vafliams kitokį skonį ir maistinę vertę.
- Jei namuose neturite rudojo cukraus, drąsiai naudokite baltąjį, arba pakeiskite medumi (tuomet reikės mažinti skysčių kiekį).
- Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu, vanilės lazdelės vidumi arba net cinamonu, kuris puikiai derės su šiuo patiekalu.
- Jei esate alergiški kiaušiniams, galima bandyti pakeisti juos bananų tyre (1 kiaušiniui = pusė gerai prinokusio banano).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant kepti vaflius, būtina gerai įkaitinti vaflinę, kad pirmieji vafliai iškeptų tolygiai ir būtų traškūs.
- Nepermaišykite tešlos – keletas likusių miltų gumulėlių užtikrins, kad vafliai bus purūs, o ne guminiai.
- Stebėkite vaflinės indikatorius – dauguma šiuolaikinių vaflinių turi šviesos indikatorius, kurie parodo, kada vafliai jau iškepę.
- Jei norite, kad vafliai išliktų traškūs ilgesnį laiką, padėkite juos ant grotelių, o ne lėkštės, kad šiluma galėtų cirkuliuoti ir nekauptų drėgmės.
- Norint išvengti vaflių prilipimo prie vaflinės, patartina pirmąjį vaflį visada kepti patepus paviršių trupučiu sviesto ar aliejaus.
- Puikiai tinka paruošti tešlą iš vakaro ir laikyti šaldytuve – taip ingredientai geriau susijungs, o ryte galėsite iškart kepti šviežius vaflius.
- Užšaldant vaflius, geriausia juos sudėti sluoksniais, atskiriant kepimo popieriumi, kad nesuliptų.
- Likučius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų – pašildyti skrudintuve jie vėl atgaus savo traškumą.
Atsiliepimai
Jolita
Atsakyti