Šis receptas yra mano močiutės palikimas, kurį tobulinau metų metus. Išskirtinis krapų padažas suteikia patiekalui gaivumo ir harmoningai papildo sodrų kugelio skonį. Šviežių bulvių kugelis yra puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, taip pat tinka švenčių stalui. Jis ypatingai skanus šiltas, bet galima mėgautis ir atvėsusiu. Šis patiekalas tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šviežias bulves galima pakeisti senesnėmis, tačiau teks papildomai naudoti daugiau riebalų, kad kugelis išliktų sultingas.
- Vietoje kiaulienos sprandinės galima naudoti rūkytą šoninę, kiaulienos kumpį arba, jei norite lengvesnio varianto, vištieną.
- Sviestą padaže galima pakeisti alyvuogių aliejumi, o riebią grietinę – natūraliu jogurtu arba graikišku jogurtu. Jei nemėgstate krapų, juos galima pakeisti petražolėmis, svogūnų laiškais arba kitu mėgstamu žalumynu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Bulves tarkuokite smulkiai – taip kugelis bus vientisesnis ir geriau iškeps.
- Prieš dėdami tarkį į kepimo formą, įkaitinkite orkaitę iki reikiamos temperatūros, kad kugelis pradėtų kepti iš karto.
- Kepimo formą patepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais, taip kugelis neprilips.
- Jei norite traškesnio paviršiaus, paskutines 10 minučių padidinkite temperatūrą ir kepkite kugelį atidengę.
- Padažą gaminkite tik prieš patiekimą, kad išliktų šviežias krapų skonis.