1. Papločiai: Minkštą sviestą suplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius ir dar kartą suplakame mikseriu, pilame pieną, permaišome.
2. Tuomet pusę miltų sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame ir pilame į sviesto-pieno mišinį. Tešla turėtų visai nelipti prie rankų. Uždengiame tešlą ir leidžiame pastovėti šiltoje vietoje maždaug 30 minučių.
3. Susukame tešlą į "dešrelę" ir supjaustome į 20 lygių dalių.
4. Kiekvieną dalį kočiokite plonai, vienodo dydžio (maždaug 22 centimetrų). Galite tortų žiedu išpjauti reikiamo diametro apskritimą. Nuopjovos pravers torto pabarstams.
5. Kepkite papločius 170 laipsnių temperatūroje maždaug 4-5 minutes, kol truputį pagelsta. Kol papločiai pilnai neatvėso, tepkite juos kremu.
6. Nuopjovas susmulkiname ir paliekame torto padengimui.
7. Plikytam kremui: Į prikaistuvį pilame pieną ir dedame vanilę, užviriname.
8. Kiaušinius suplakame kartu su krakmolu kol pabals bei padidės apimtis.
9. Plakdamos kiaušinius pilame karštą pieną ir dar truputį pamaišome.
10. Dedame mišinį ant ugnies ir verdame kol sutirštėja, nuolatos maišydamos. Kremą atvėsiname.
11. Suplakame sviestą su virtu sutirštintu pienu.
12. Sumaišome abu kremus.
13. Surinkimas: Kiekvieną paplotį gausiai sutepame kremu.
14. Apibarstome tortą trupiniais.
15. Dedame tortą į šaldytuvą, kad jis gerai persisunktų. Lepinamės!
16. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
liucija Viliušienė
Atsakyti
Ingrida Zaiceviene
Atsakyti
Svetlana Giedriene
Atsakyti
Genutė Verksnytė - Juronienė
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Elvyra
undefined
Atsakyti
As
Atsakyti