1. Kepkite biskvitą: Kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakite iki purumo (man užtrunka maždaug 7 minutes). Įsijokite miltus bei šluotele išmaišykite, stenkitės padaryti kuo mažiau judesių.
2. Tuomet kepimo formos (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi bei paskirstykite joje tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Atvėsinkite bei perpjaukite į dvi dalis.
3. Kepkite morengą: Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki purumo, paskui dalimis vis plakdamos supilkite cukraus pudrą. Plakite kol gausite tirštą blizgią masę, kuri neiškrenta iš indo jį apvertus.
4. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi, ant jo užbraižykite apskritimą (paimu nusegamos formos sienelę bei apvedu iš išorės). Sukrėskite baltymus į konditerinį maišelį bei suformuokite apskritimą. Iš likusių baltymų suformuokite sausainiukus, juos panaudosite papuošimui.
5. Paruoškite skystį biskvito sulaistymui: Į karščiui atsparų indą suberkite cukrų bei įpilkite vandens. Kaitinkite iki užvirimo. Atvėsinkite.
6. Paruoškite kremą: Minkštą sviestą išplakite iki purumo, sudėkite cukraus pudrą, dar paplakite. Supilkite kondensuotą pieną bei vėl išplakite.
7. Paruoškite riešutus: Aš pati naudojau žemės riešutus be luobelių, juos keptuvėje ant silpnos ugnies apkepkite bei sukapokite. Dalį sunaudosite į tortą, o likusius - papuošimui.
8. Surinkite tortą: Vieną biskvito lakštą sudėkite į tortinę, sulaistykite paruoštu sirupu (sunaudokite jo pusę), užtepkite kremu, apibarstykite susmulkintais riešutais. Paimkite morengo lakštą, jį iš apačios aptepkite kremu bei aptepta puse uždėkite ant riešutų sluoksnio. Jeigu reikia nupjaukite morengo kraštus pagal apatinį biskvitą.
9. Tada morengo viršų ištepkite kremu, pabarstykite riešutais. Antrą biskvitą sulaistykite sirupu, užtepkite kremu bei aptepta puse sudėkite ant riešutų sluoksnio. Likusiu kremu ištepkite torto šonus. Papuošimui skirtus morengus susmulkinkite bei sumaišykite su likusiais riešutais. Šia biria mase apklijuokite torto šonus.
10. Paruoškite glaistą: Šokoladą sulaužykite gabaliukais bei sudėkite į dubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite bei kol karšta užpilkite ant šokolado. Palikite maždaug 2 minutėms, tuomet viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę. Paruoštą glaistą supilkite ant torto. Palikite visai nakčiai, kad susistovėtų. Lepinkitės!
11. Pastebėjimas: Ingredientai kaip tokiam nuostabiam tortui ganėtinai paprasti, o skonis pasakiškas. Nerealiai tarpusavyje dera morenginis sluoksnis, ir riešutai, ir šokoladinis glajus. Ypatingai progai galite, jeigu norisi, ant glajaus užrašyti norimą tekstą. Rekomenduoju išmėginti ir nenusivilti.:)
12. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.