Tortas su varške ir braškėmis

2018-06-15 Autorius Visko po trupinėlį

Tortas su varške ir braškėmis

Ingredientai

    Pagrindui:
    Įdarui:
    • švelni varškė: 600 gramų (kartais dedu plombyrinę, kartais paprastą permalu su mėsmale)
    • 30% grietinė: 1 litro
    • cukrus: pagal skonį (jei varškė saldi, tai ~6 v.š. į plakamą grietinę – tiesiog ragauju)
    • nutarkuota citrinos žievelė ir išspaustos sultys: pagal skonį (arba citrinos rūgštelė pagal skonį)
    • želatina: 30 gramų
    Viršutiniam sluoksniui:
    • šviežios braškės (arba kitokios uogos, konservuoti persikai ar kiti vaisiai, obuoliai)
    • braškių skonio želė: 2 pakelių (arba prideda pagal naudojamus vaisius)
    • karštas vanduo želė užpilimui: 600 mililitrų (nepilame kaip nurodyta ant pakelio, būtinai sumažiname dėl vaisių skleidžiamų sulčių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sausainius susmulkinkite blenderiu arba bulvių trintuvės pagalba iki smulkių trupinukų. Sviestą ištirpinkite bei sumaišykite su trupiniais. Tada masę sudėkite į torto formą nuimamais kraštais bei paspauskite. Galite palaistyti šviežiai trintomis uogomis, bet tai nėra privaloma. Man pačiai patinka trintos spanguolės, jos duoda gerą skonį bei gražią spalvą.
  2. 2. Įdaras: 30 gramų želatinos užpilkite su 100 mililitrų šalto virinto vandens bei palikite, kad gerai išbrinktų, maždaug pusvalandžiui. Tuomet želatiną pakaitinkite ant garų puodo, maišykite kol ištirps bei atvėsinkite.
  3. 3. Išplakite grietinę su cukrumi, citrinos sultimis arba rūgštele. Sudėkite dalimis varškę bei gerai išmaišykite. Supilkite želatiną bei išmaišykite, kad būtų vienalytė masė. Visados išplaktos masės porą-trejetą šaukštų dedu i želatiną, gerai išmaišau bei tik tuomet pilu i išplaktą masę, niekada nesutraukia žele siūlais arba kokias nors gabalėliais. Po to ant sausainių pagrindo tolygiai paskirstykite įdarą. Dėkite į šaldytuvą, kad įdaras sustingtų.
  4. 4. Viršutinis sluoksnis: Ištirpinkite žele bei atvėsinkite.
  5. 5. Išimkite tortą iš šaldytuvo, sudėkite braškes (ar vaisius) bei užpilkite želę. Vėl dėkite į šaldytuvą, kol sustings viršutinis sluoksnis. Papuoškite mėtų lapeliais. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų su varške receptų rasite: Tortai su varške.
Tortas su varške ir braškėmis
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
(24)
Mangų - persikų tortas
(2)