Trapūs cukriniai sausainiukai

2018-08-31 Autorius Visko po trupinėlį

Trapūs cukriniai sausainiukai

Ingredientai

    • margarinas: 200-250 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: tiek, kad tešla gerai susiminkytų į gabalą

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių margariną ištirpiname bei atvėsiname. Kiaušinių trynius ištriname su puse cukraus, sodą nugesiname su grietine, sudedame į trynius, supilame margariną, likusį cukrų bei beriame miltus. Minkom tol, kol nelips prie rankų, suformuojame rutulį, dedame į šaldytuvą kokioms 2-3 valandoms (galite palikti ir per naktį).
  2. 2. Po to išsitraukiame mėsmalę, primontuojame formelę ir pradedame "darbuotis".
  3. 3. Tuomet kepame įkaitintoje iki 190-200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai lengvai paruduos. Neskubame išimti iš skardelės, nes karšti linksta bei lūžta. Mėgaujamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.