1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pabarstome prieskoniais vištienos gabalėlius bei vienu sluoksniu sudedame į atitinkamo dydžio keptuvę. Sumetame bazilikų lapelius bei pomidorus. Tada po visą keptuvę išdėliojame česnako skilteles bei paprikas, pašlakstome alyvuogių aliejumi. Pamaišome, pomidorus nustumiame gilyn. keptuvę įstatome į orkaitę bei kepame maždaug 1,5 valandos (praėjus pusei laiko apverčiame pomidorus), kol vištienos odelė taps traški, o mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Jeigu norisi, į keptuvę kartu galima įdėti baltųjų pupelių bei supjaustytų šviežių bulvių ir kepti kartu su vištiena. Arba galima patiekti vištieną su bulvių koše. Prieš patiekdamos išspaudžiame česnakų skilteles. Vištieną galima panaudoti makaronų patiekalams: nuimame mėsą nuo kaulų, susmulkiname, sumaišome su linguini arba spaghetti bei nedelsdamos patiekiame.
2. Bent kelis kartus išbandytas receptas: su bulvėmis, be bulvių, su pupelėmis ir be jų. Idealiai tinka bazilikas, kuris su pomidorais, kaip žinia, - nuostabus derinys, kadangi saldžiam bei rūgščiam pomidorų minkštimui tinka kartūs, aštraus skonio švieži bazilikai. Jei virtuvėje yra abu ingredientai, tai net labai nepatyręs virėjas gali pagaminti skanų patiekalą. Pomidorus bei bazilikus sumaišome tirštuose picos arba makaronų padažuose, sriubose, daugiaryžiuose. omletuose ar pyragaičiuose. Jei karštą vasaros dieną nesinori nieko gaminti, per trumpiau nei 10 minučių galima juos supjaustyti bei užpilti ant skrudintos kaimiškos duonos brushetta arba pagaminti salotas su mocarela, panzanela. Arba tiesiog sumaišyti supjaustytus pomidorus su plėšytais bazilikų lapeliais, makaronais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei prieskonių - net ir tiek mažai pastangų atlygina puikiu skoniu!