Traškios cukinijų lazdelės, keptos karšto oro gruzdintuvėje 🍽️

2025-02-17 Autorius oSkanu.lt

Traškios cukinijų lazdelės, keptos karšto oro gruzdintuvėje 🍽️
Šis gardus ir sveikas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greitų, bet skanių pietų sprendimų. Traškios cukinijų lazdelės yra ne tik lengvai pagaminamos, bet ir puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Karšto oro gruzdintuvė leidžia paruošti šį patiekalą su minimaliu aliejaus kiekiu, išsaugant vertingas daržovių savybes ir sukuriant tobulą tekstūrą. 

Galimos ingredientų alternatyvos: 

  • Vietoj kietojo sūrio galima naudoti parmezaną, pekorino romano arba džiovintą fermentinį sūrį.
  • Grūdėtą varškę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba graikiškuoju jogurtu.
  • Marinuotus agurkus galima pakeisti šviežiais agurkais arba marinuotais kaparėliais.

Patiekalo gaminimo patarimai:
 
  • Cukinijas rekomenduojama pjaustyti vienodo dydžio lazdelėmis, kad jos keptų tolygiai.
  • Prieš kepimą cukinijas galima lengvai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad jos būtų traškesnės.
  • Karšto oro gruzdintuvę rekomenduojama įkaitinti iki 180°C.

Kalorijos:

  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 320 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 160 kcal.

Ingredientai

    • Cukinija: 1 vidutinio dydžio
    • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Pipirai: 1/4 arbatinio šaukštelio
    • Malti raudonosios paprikos prieskoniai: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Kietasis tarkuotas sūris: 50 g
    Patiekimui:
    • Grūdėta varškė: 200 g
    • Marinuotas agurkas: 1 vidutinio dydžio
    • Švieži krapai: 2 valgomieji šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukiniją kruopščiai nuplauname ir nusausiname.
  2. 2. Supjaustome cukiniją vienodo dydžio lazdelėmis.
  3. 3. Į dubenį sudedame supjaustytas cukinijas.
  4. 4. Pabarstome druska, pipirais ir maltais raudonosios paprikos prieskoniais.
  5. 5. Užpilame aliejų ir gerai išmaišome.
  6. 6. Suberiame tarkuotą kietąjį sūrį ir dar kartą išmaišome.
  7. 7. Įkaitiname karšto oro gruzdintuvę iki 180°C.
  8. 8. Sudedame paruoštas cukinijų lazdeles į gruzdintuvės krepšelį.
  9. 9. Kepame 7 minutes, kepimo proceso viduryje vieną kartą papurtome krepšelį.
  10. 10. Kol kepa cukinijos, paruošiame padažą: grūdėtą varškę sudedame į dubenėlį.
  11. 11. Smulkiai supjaustome marinuotą agurką ir sumaišome su varške.
  12. 12. Smulkiname šviežius krapus ir įmaišome į varškės padažą.
  13. 13. Iškepusias cukinijų lazdeles patiekiame su paruoštu varškės padažu.
  14. 14. Santrauka: Traškios cukinijų lazdelės yra puikus pasirinkimas greitos ir sveikos virtuvės mėgėjams. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Karšto oro gruzdintuvėje keptos daržovės išlaiko savo maistinę vertę ir tampa maloniai traškios. Patiekalo paruošimas užtrunka vos 17 minučių, įskaitant kepimo laiką, o rezultatas pradžiugins net išrankiausią skonį.
Veganiškas čili troškinys su žirnių baltymais
(1)
Sojos ir daržovių troškinys su kalendra
(1)
Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
(2)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)