1. Pirmiausiai supjaustome baklažaną 1 centimetro storio riekelėmis ir jas supjaustome 1 centimetro pagaliukais.
2. Sudedame į kiaurasamtį, pabarstome druska ir paliekame, kad išsiskirtų skystis (ar kaip čia jį užvadinus).
3. Tuo metu, pasiruošiame padažą. Papriką supjaustome plonomis juostelėmis, morką taip pat.
4. Česnako skilteles nulupame ir pasmulkiname. Daržoves apkepame gerai įkaitintoje wok ar kitoje gilioje keptuvėje. Neperkepame, daržovės turi likti traškios.
5. Įdedame čili pastą, supilame visus actus, soją, cukrų. Vandenyje išmaišome kukurūzų krakmolą ir supilame į keptuvę. Dar kurį laiką pakaitiname. Padažas turėtų šiek tiek sutirštėti ir būti skaniai saldžiarūgštis.
6. Baklažaną gerai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
7. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynio. Trynius pasiliekame kitam patiekale, mums šį kartą jų neprireiks. :)
8. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
9. Suplakame baltymus, sumaišome su krakmolu. Masė gausis labai tiršta, bet neišsigąskite, sudėjus baklažanus ir juos apvoliojus, suskystės.
10. Gilesnėje keptuvėje ar puode gerai įkaitiname aliejų, sudedame dalį baklažanų, apvoliotų krakmolo kiaušinio plakinyje, kepame vis pavartydami.
11. Ištraukusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Taip padarome su likusiais baklažanais.
12. Sudedame baklažanus į padažą, išmaišome ir patiekiame su virtais ryžiais. Papuošiame smulkintais svogūnų laiškais.
13. Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.