Trijų šokoladų tortas pagal Beatą

2019-04-18 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
Jau ganėtinai seniai buvau pamačiusi interneto platybėse šio gražiai atrodančio torto nuotraukas, itin sužavėjo, bet vis delsiau išmėginti. Šiais metais, mamos dienos proga, galiausiai pasiryžau. Ir ką gi, trijų šokoladų tortas - rezultatas tiesiog fantastiškas! Labai drąsiai galiu teigti, kad tai skaniausias mano kada gamintas tortas. Nėra jis toks vasariškas ir gaivus, bet itin šokoladinis, trumpai tariant nepakartojamas. Tikrai ateityje gaminsiu ne vieną kartą. Atėjo ir Jūsų eilė pamėginti! 

Ingredientai

    Pagrindui:
    Juodojo šokolado sluoksniui:
    • juodas šokoladas: 200 gramų
    • sviestas: 25 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 gramų
    • liesa jogurtinė grietinė: 50 gramų
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 20 mililitrų
    Pieniško šokolado sluoksniui:
    • pieniškas šokoladas: 200 gramų
    • sviestas: 25 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 gramų
    • liesa jogurtinė grietinė: 50 gramų
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 20 mililitrų
    Baltojo šokolado sluoksniui:
    • baltas šokoladas: 200 gramų
    • sviestas: 25 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 gramų
    • liesa jogurtinė grietinė: 50 gramų
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 20 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Torto pagrindas: Blenderyje susmulkinkite sausainius iki labai smulkių trupinių. Sviestą ištirpinkite bei užpilkite ant trupinių, išmaišykite, kad masė susijungtų.
  2. 2. Tuomet torto formą (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su kepimo popieriumi (šįkart kepimo popierių paleidau iki formos kraštų viršaus, kad gaučiau nelygų šoninį paviršių). Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite birią trupinių masę, gerai ją paspauskite, išlyginkite paviršių bei dėkite į šaldytuvą.
  3. 3. 1-as sluoksnis – juodojo šokolado: Želatiną užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite iki standumo. Juodąjį šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje, palikite kelias minutes, kad atvėstų. Įdėkite grietinės, išmaišykite iki vientisos masės, įdėkite išplaktos grietinėlės, išmaišykite.
  4. 4. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpinkite, minutėlę maišydamos atvėsinkite bei plona srovele (maišydamos) įpilkite į šokolado masę. Paruoštą juodojo šokolado masę paskirstykite ant pašalusio pagrindo bei dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. 5. 2-as sluoksnis – pieninio šokolado: Želatiną užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite iki standumo. Pieninį šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje, palikite kelias minutes, kad atvėstų. Įdėkite grietinės, išmaišykite iki vientisos masės, įdėkite išplaktos grietinėlės, išmaišykite.
  6. 6. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpinkite, minutėlę maišydamos atvėsinkite bei plona srovele (maišydamos) įpilkite į šokolado masę. Kad sluoksniai geriau susikibtų pirmąjį sustingusį sluoksnį truputį subraižykite šakute, tuomet paruoštą pieninio šokolado masę paskirstykite ant juodojo šokolado sluoksnio. Palikite šaldytuve.
  7. 7. 3-as sluoksnis – baltojo šokolado: Želatiną užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite iki standumo. Baltąjį šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje, palikite kelias minutes, kad atvėstų. Įdėkite grietinės, išmaišykite iki vientisos masės, įdėkite išplaktos grietinėlės, išmaišykite.
  8. 8. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpinkite, minutėlę maišydamos atvėsinkite bei plona srovele (maišydamos) įpilkite į šokolado masę. Sustingusį pieninio šokolado sluoksnį truputį subraižykite šakute, tuomet paruoštą baltojo šokolado masę paskirstykite ant pieninio šokolado sluoksnio. Palikite šaldytuve, kad tortas galutinai sustingtų.
  9. 9. Po to visiškai sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos bei dėkite į tortinę, puoškite kaip tik norisi (man jis labai gražus ir be jokių papuošimų, bijojau vaizdą sugadinti, todėl tokį ir palikau). Lepinkitės!
  10. beatos trijų šokoladų tortas
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
Austriškas šokolado tortas
(2)