riebi grietinėlė: 200 gramų (arba 3-4 šaukštų grietinės, bet su grietinėle skaniau)
petražolės: ryšelio
malti juodieji pipirai
maltas muskato riešutas: žiupsnelio (nėra būtina)
druska
aliejus (pakepinimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių moliūgą, bulves bei vieną griežinėliais supjaustytą morką sudedame į kokį nors sultinį (arba tiesiog vandenį) ir paverdame maždaug 20 minučių.
2. Tuomet kitą morką sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei šiek tiek apkepiname aliejuje. Paskui dedame smulkiai supjaustytą česnaką, dar šiek tiek pakepiname. Tada ten pat keliauja kubeliais supjaustytas svogūnas ir dar šiek tiek pakepiname. Po to ateina eilė ir supjaustytiems pievagrybiams. Dar šiek tiek pakepiname vis pamaišydamos. Pasūdome, papipiriname.
3. Viską suverčiame į sriubą. Paverdame 5 minutes. Sriubą pertriname (blenderiu, mikseriu arba kombainu). Suberiame sutarkuotą sūrį, supilame grietinėlę, susmulkintas petražoles bei dar pakaitiname iki užvirimo. Paprieskoniuojame, jeigu norsi, kuom tik širdis geidžia. Mėgaujamės!
4. Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.