1. Iš pradžių pomidorus nuplikome po verdančiu vandeniu bei nulupame odelę. Agurkus nuskutame ir, jeigu jie labai dideli, perpjovusios išgramdome sėklas.
2. Tuomet svogūną, dvi česnako skilteles ir papriką supjaustome bei pakepiname su šlakeliu aliejaus. Tik kepinti reikia trumpai - kai tik daržovės pradeda minkštėti, nuimame nuo ugnies.
3. Tada į virtuvinį plaktuvą (kokteilinę arba trintuvą su S formos peiliais) sudedame supjaustytus pomidorus, agurkus bei apkepintas daržoves. Viską plakame, kol masė bus be stambių gabaliukų.
4. Sudedame prieskonius, saulėje džiovintus pomidorus, įpilame šiek tiek balzaminio acto bei sojos padažo, įspaudžiame česnako skiltelę ir dar kartą viską sumaišome.
5. Po to baltą duoną supjaustome riekelėmis bei šiek tiek padžioviname orkaitėje. Iškepusias riekeles galite, jeigu norisi, patrinti česnako skiltele. Tiesa, galite šalia patiekti ir česnakinį batoną (būna parduodami parduotuvėse).
6. Paskui sriubą pilame į lėkštę, pabarstome laiškiniais svogūnais bei patiekiame su baltos duonos skrebučiais. Mėgaujamės!
7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
8. Rekomendacija: Daugiau trintų sriubų receptų rasite: Trintos sriubos.
Aurelija
Gaminau, rezultatas geresnis, nei tikėjausi, tad labai nustebau. Atrodė, kad visai paprasti ingredientai, bet jie puikiai suderėjo tarpusavyje.
Atsakyti
Aurelija
Atsakyti