Daugeliui tikriausiai yra gerai žinoma kumpio kaulo sriuba su lęšiais. Bet bėda yra tame, kad dauguma šiuolaikinių labai išlepintų vaikų, maniškiai - nėra išimtis, nemėgsta lęšių ir tokią sriubą valgyti gauna tik vaikų tėveliai, kai tuo tarpu vaikams belieka tik "badauti". Šį kartą mano receptas - be lęšių, skirtas tiek mažiems, tiek dideliems. Kumpio kaulo sriubos virimas itin užkvepina visus namus bei suteikia jaukų pojūtį šaltą žiemos dieną.
Tokiai sriubai virti labiausiai tinka rūkytos kiaulienos kumpio kaulas, kremzlės, odos, palikę apdžiūvę kumpio galiukai, rūkytos dešros likučiai ir panašiai.
Pagaminimui reiktų turėti mažiausiai 3 litrų talpos puodą, taip pat praverstų koštuvas bei blenderis.