Atvėsus orams vis labiau norisi pasimėgauti namuose gamintu šiltu maistu. Mūsų šeima ypač mėgsta mėsos patiekalus, todėl šį kartą pasirinkau pagaminti jautieną, pagardintą pomidorų pasta bei garnyrui patiektais raugintais agurkėliais. Tikra klasika! Kartais, kai namuose po ranka neturiu pomidorų pastos, puikiai tinka paprasčiausias pirktinis ar naminis pomidorų padažas ar konservuoti pomidorai. Jautieną taip pat galima pakeisti kiauliena ar žvėriena.
1. Pirmiausia supjaustykite pasirinktą mėsą pailgais gabalėliais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje kiekvieną pusę po kelias minutes.
2. Tada į keptuvę sukrėskite supjaustytą svogūną ir pakepkite apie 5 minutes. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
3. Tuomet sudėkite skiltelėmis supjaustytus agurkus bei pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite.
4. Galiausiai užpilkite sultiniu ir troškinkite apie 15 minučių.
5. Kol mėsa troškinasi, kitoje keptuvėje apkepkite supjaustytas bulves.
6. Iškepusias bulves perdėkite į keptuvę su mėsa, papildomai įberkite prieskonių, sudėkite smulkintus česnakus ir viską patroškinkite dar maždaug 7-10 minučių.