Mes su šeima labai mėgstame žalią tuną, bet turiu pripažinti, man asmeniškai kiek skaniau tunas su vos vos, keliasdešimt sekundžių, apkeptais krašteliais. Todėl šį kartą bus ne carpaccio, ne tuno tartaras, ne tuno sashimi, o nuostabusis tuno tataki. Tiesiog tobulai pavyksta. Galiu garantuoti, kad šitaip gaminsite ne vieną kartą. Jūs tik pamėginkite! :)
6. Tuno gabalėlį apkepinkite sausoje (arba su keletu lašų aliejaus) keptuvėje ant didelės kaitros iš visų pusių po pusę minutės, kad vos apskrustų kraštai, vidurys turi likti žalias.
7. Tuną pjaustykite iki pusės centimetro storio griežinėliais, guldykite į lėkštę ant paruošto padažo, ant viršaus berkite sezamo sėklų, šalia dėkite figos griežinėlių. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau tuno receptų rasite: Tuno receptai.