Užkandis: Pikantiškos juostelės su česnakais

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • sausos mielės: 3-4 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 25 gramų
    • vanduo: 160 gramų
    Įdarui:
    • česnakas: ~4 skiltelių
    • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • petražolės
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus susimaišykite su druska bei sausomis mielėmis. Vandenį sumaišykite su aliejumi ir skystą masę pilkite į miltų mišinį. Užminkykite vienalytę tešlą bei uždengusios palikite maždaug 60 minučių pakilti. Po to lengvai perminkykite bei suformavusios kamuoliuką palikite dar apie 10 minučių. Per tą laiką paruoškite įdarą: į dubenėlį įpilkite aliejaus, česnaką sutrinkite, įdėkite mėgstamus prieskonius pagal savo skonį – petražoles, krapus.
  2. 2. Po to tešlą iškočiokite į stačiakampį. Ant jos paskleiskite įdarą bei perlenkite viską perpus. Susipjaustome norimo dydžio juostelėmis bei susukite, jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Palikite tarpelius bei uždengusios dar palikite maždaug 15 minučių. Galiausiai kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Skanaukite!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Užkandis: Pikantiškos juostelės su česnakais
Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)
Užkandžių padėklas (lėkštė) - patarimai kaip jį sukurti!
(5)
Keptas camembert sūris su figomis
(1)