Aš pati asmeniškai, kol neatradau šio recepto su grietine, varškėčių beveik visai nekepdavau, nes man gaudavosi kieti ir guminiai. O šie - tobuli, minkšti purūs, tiesiog tikri varškėčiai kepti keptuvėje.
Nuo šiol kai gaminu, savo vyrui vis kartoju, jeigu jau kepti varškėčius, tai tik šitaip. :) O kaip varškėčius gaminate Jūs, kokie yra Jūsų skaniausi ir mėgstamiausi nuo pat vaikystės? Pasidalinkite savo patirtimi ir skoniais komentaruose, taip pat įkelkite ir savųjų nuotrauką. :)
Taip pat mano močiutė sakydavo "varškiečiai" ir peržiūrėjusi kelias senas knygas radau, kad iš tikrųjų žmonės taip rašydavo, būdavo tiek "kepti varškiečiai", tiek "virti varškiečiai". Įdomu, kuriuo metu šis žodis buvo pataisytas į dabar jau taisyklingą rašyseną. Tad galima sakyti, kad šie varškėčiai yra senoviniai. :)
Beje, jeigu turite daugiau varškės nei reikia šiam receptui ir vis galvojate kur ją sunaudoti, tai labai rekomenduoju šį
varškės apkepą. :)
Gintarė
Atsakyti
Inga
Atsakyti
danute
Atsakyti
savas
Atsakyti
Mari
Atsakyti
Ieva
Atsakyti
Ruta
Atsakyti
Ieva
Atsakyti
Zivile Pankrasovaite
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
undefined
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Artūras
Paprastai
Atsakyti
Jo
Atsakyti
Viktorija
Atsakyti
laima
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Jurgita
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Laisvunė
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Zita Jurkevičienė
Atsakyti
Adėlė
Atsakyti
Stasė
Stasyte,
Kepejele
Atsakyti
Gurmane
Atsakyti
Angele
Kotryna
Atsakyti
Gabrielė
Atsakyti
Julija Zulonienė
Atsakyti
Dainius
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Jura Nesvarbi
Atsakyti
Rrrrr
Atsakyti
Saulius
Receptas
Julia
Ofilija
Atsakyti
Ramunė
Atsakyti
Adolfas
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Lina
Vida
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Vycka
Atsakyti
Indrė
Atsakyti
Raimundas
Atsakyti
dalia rastikyte
Atsakyti
Mantas
Atsakyti
Onutė
Atsakyti