Varškės krepšeliai su kriaušėmis

2017-11-04 Autorius oSkanu.lt

Varškės krepšeliai su kriaušėmis

Ingredientai

    Tešlai:
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2 (vid. dydžio)
    • cukrus: ~170 gramų
    • šviežiai maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai tarkuotas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 170 gramų
    Įdarui:
    • liesa varškė: 450 gramų (geriau kreminė)
    • konservuotos kriaušės: viso indelio
    • grietinė: 80 gramų
    • kiaušiniai: 2 (vid. dydžio)
    • cukrus: ~170 gramų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • tirpios kavos milteliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą arba lydytą sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, įtarkuokite muskato. Tada įmuškite kiaušinius ir, gerai išmaišiusios, po truputį suberkite miltus, minkykite trapią tešlą. Užminkiusios susukite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite maždaug 20−30 minučių į šaldytuvą.
  2. 2. Per tą laiką paruoškite įdarą: varškę ištrinkite su cukrumi bei kiaušiniais, įmaišykite grietinę, vanilę, kavos miltelius, citrinos sultis. Kriaušių sirupą nupilkite – jums jo neprireiks. Nuvarvintus vaisius supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite kriaušes į varškės masę bei išmaišykite.
  3. 3. Tada išimkite tešlą iš šaldytuvo bei kruopščiai įklijuokite į formeles; dėkite jas be įdaro į įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 10−12 minučių.
  4. 4. Tuomet supilkite varškės įdarą, palikite bent 0,5 centimetro tarpelį iki viršaus. Vėl šaukite į orkaitę bei kepkite apie 40−45 minutes, kol tešlos kraštai dailiai apskrunda, o viršus pasidaro gelsvas ir panašus į pudingą.
  5. 5. Išėmusios galite apibarstyti tirpios kavos milteliais. Leiskite visiškai atvėsti ir po to ragaukite. Gardžiausia valgyti palaikius bent 15 minučių šaldytuve. Skanaus!
Veganiškas meksikietiškas dubuo su tofu ir tortilijų traškučiais
(1)
Užkandžių padėklas (lėkštė) - patarimai kaip jį sukurti!
(5)