Virtiniai - Virtinukai su mėsa

2021-01-06 Autorius oSkanu.lt

Virtiniai - Virtinukai su mėsa
Mažai Lietuvoje rasite šeimų, kur nebūtų gaminami įvairiausi virtiniai-virtinukai: kas juos gamina su mėsa, kas gamina su varške, kas gamina su bulvėmis. Ir savo unikalų (arba labiausiai mylimą) receptą turi kiekviena virtuvės šeimininkė. Todėl aš savo receptą įkeliu toms ir tiems, kurie vis dar neprisiruošia savo virtuvėje gaminti virtinukų, nes galvoja, kad tai labai sudėtinga ir atima daug. Taip tikrai nėra! Pabandykite ir patvirtinsite mano žodžius. Porcija čia aprašyta yra tikrai nemaža, mano manymu vienam kartui gaminti virtinukus yra per daug darbo. Todėl aš prisigaminu, išsiverdu kiek noriu tam kartui, o kitus užsišaldau kitam kartui. Patariu taip daryti ir Jums! 

Ingredientai

    Įdarui:
    • malta mėsa: 700 gramų
    • svogūnai: 3
    • česnakas: 2 skiltelių
    • mėgstami prieskoniai
    • vanduo: šlakelio
    Tešlai:
    • miltai: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 4
    • aliejus: 3 šaukštų
    • verdantis vanduo: 1 stiklinės
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaro gamyba: Svogūnus susmulkinkite (geriausia būtų su smulkintuvu).
  2. 2. Tada maltą mėsą permalkite dar vieną kartą, kad gautųsi labiau košė.
  3. 3. Tuomet svogūnus su mėsa sumaišykite, pridedame mėgstamų prieskonių, prieskoninių žolelių (nerealiai tinka mairūnas). Išspauskite česnaką, įpilkite šlakelį vandens bei viską gerai išmaišykite ir išminkykite.
  4. 4. Tešlos gamyba: Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus ir įberiame druskos.
  5. 5. Viską išplakame, tuomet suberiame 500 gramų miltų. Viską gerai išmaišome.
  6. 6. Supilame verdantį vandenį ir pradedame maišyti. Maišant tešla netruks atvėsti, tuomet po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla bus baigta tada, kai nebelimpa prie rankų. Paliekame tešlą "pabūti" maždaug 15 minučių.
  7. 7. Virtinukų gamyba: Tešlą plonai (bet ne taip, kad persimatytų) iškočiokite, stikline arba kokiu kitu apvaliu daiktu išspauskite apskritimus.
  8. 8. Tada į kiekvieną apskritimą dėkite po mažą šaukštelį mėsos.
  9. 9. Sulenkite pusiau ir užtvirtinkite kraštus.
  10. 10. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.

Lukrecija

Pats mano mylimiausias virtinukų receptas. Kitaip nebegaminu!
Atsakyti