Virtų bulvių kepsneliai su sūriu

Ingredientai

    • bulvių: 1 kilogramo
    • kiaušinių: 3
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • fermentinio sūrio: 100 gramų
    • druskos: pagal skonį
    • džiūvėsėlių
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išverdame pasūdytame vandenyje bei nusunkus sutriname. Kai trintos bulvės kiek pravės, įmušame kiaušinius, suberiame smulkiai sutarkuotą sūrį (šį kartą naudojau tarkuotą Džiugo sūrį), prieskonius, miltus (galite įberti ir susmulkintų prieskoninių žolelių: krapų, petražolių ar kt.).
  2. 2. Tuomet gerai išmaišiusios formuojame rankomis kepsnelius, apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kokosų aliejumi arba ghee sviestu.
  3. 3. Patiekti galima su graikišku jogurtu arba grietine. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Skanaujame!

Atsiliepimai

Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)