Vištiena su daržovėmis medaus padaže

2017-10-17 Autorius Medėjos blogas

Vištiena su daržovėmis medaus padaže

Ingredientai

    • vištienos file: 500 gramų (supjaustyta vieno kąsnio gabalėliais)
    • kiaušinio baltymai: 1 (šiek tiek suplakto)
    • krakmolo: 0,5 stiklinės
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto)
    • žaliosios paprikos: 1 (supjaustytos plonomis juostelėmis)
    • morkos: 2 (pjaustytos plonomis juostelėmis arba tarkuotos)
    • švieži žirneliai: 2 stiklinių (arba šaldytų)
    • medus: 4 valgomųjų šaukštų
    • migdolų plokštelės patiekalui papuošti: 2 valgomųjų šaukštų (pasirinktinai)
    • aliejus: kepimui
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite gilią keptuvę, įpilkite aliejaus. Vištienos gabalėlius pamirkykite kiaušinio baltyme bei apvoliokite krakmole. Kepkite ant didelės ugnies maišydamos maždaug 5 min. (arba kol vištiena apkeps, taps geltonos spalvos). Dėkite vištieną į lėkštę ant popierinio rankšluosčio.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite aliejų bei jame kepkite svogūną maždaug 3–4 minutes, sudėkite papriką, morkas bei pakepkite maišydamos maždaug 3–4 minutes, kol suminkštėja. Suberkite žirnelius bei pakepkite dar kelias minutes.
  3. 3. Tada sudėkite į daržoves medų, gerai išmaišykite. Sudėkite vištieną bei vėl gerai išmaišykite, kad ji pasidengtų medumi. Nuėmę nuo ugnies berkite druskos, pipirų pagal skonį bei patiekite apibarstę migdolais. Skanaukite!
Cezario salotos su vištiena ir kale kopūstu
(1)
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)
Skaniausia apelsininė vištiena
(5)