1. Iš pradžių sumaišome visus ingredientus skirtus marinatui tarpusavyje. Jeigu turimas medus nėra skystas, šiek tiek pakaitiname karšto vandens vonelėje, kol suskystės.
2. Tuomet vištienos filė nuplauname bei nusausiname. Jeigu norisi, galima mėsytę šiek tiek išmušti (uždengtą su maistine plėvele), bet ne per daug. Įtriname marinatu bei paliekame šaldytuve bent 2 valandas (aš pati laikiau 2 valandas ir nuostabiai išsimarinavo). Imame vieną filė gabaliuką bei peiliu padaliname į panašiai vienodas tris dalis, įpjaudamos išilgai (ne iki galo). Supiname kasą, galiukus sutvirtiname mediniu smeigtuku (dantų krapštuku).
3. Tada kepame riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių kol dailiai paruduos, o vidus bus visiškai iškepęs. Man kepė ganėtinai ilgai, bet nei kiek neišsausėjo.
4. Pastebėjimas: Pas mus garnyrui šį kartą buvo trumpai apkeptos daržovės: paprikos, morkos, svogūnai bei pievagrybiai. Viskas pagardinta tik su druska bei pipirais.