Vištienos krūtinėlė (kepsneliai) kepta orkaitėje be riebalų

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Vištienos krūtinėlė (kepsneliai) kepta orkaitėje be riebalų
Šis traškus ir sultingas vištienos kepsnelių receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnės alternatyvos tradiciniam keptuvėje keptam kepsniui. Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai išlaiko visą natūralų skonį ir sultingumą, o traški plutelė suteikia ypatingą tekstūrą. Šis patiekalas idealiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Kepsneliai gaminami be papildomų riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas lieknėjantiems ar tiesiog besirūpinantiems sveika mityba. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje natūralaus jogurto galima naudoti kefyrą arba pasukas.
  • Kukurūzų miltus galima pakeisti kvietiniais arba pilno grūdo miltais.
  • "Džiugas" sūrį galima pakeisti kitu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, parmezanu arba pekorino.
  • Malti džiūvėsėliai gali būti pakeisti panko džiūvėsėliais arba smulkintais kukurūzų dribsniais.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Prieš kepant, leiskite mėsai pasiekti kambario temperatūrą.
  • Orkaitę būtinai įkaitinkite iš anksto.
  • Kad kepsneliai būtų traškesni, galite juos apversti kepimo metu.
  • Prieš pjaustant iškeptus kepsnelius, leiskite jiems pastovėti 5-10 minučių.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 1240 kcal
  • Vienos porcijos (250g) kalorijų kiekis: 310 kcal

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 800g 
    • Natūralus jogurtas: 250ml (1 stiklinė) 
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį (vištienos prieskoniai, druska, česnakiniai pipirai, itališkų prieskonių mišinys) 
    • Kukurūzų miltai: 5 valgomieji šaukštai 
    • Malti džiūvėsėliai: 5 valgomieji šaukštai 
    • Tarkuotas "Džiugas": 50 gramų 
    • Kiaušiniai: 1 vienetas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustome maždaug 2-3 centimetrų juostelėmis. Prieskonius sumaišome su jogurtu bei užpylę ant vištienos palaikome per visą naktį sandariame inde. Prieš besiruošdami kepti, nupilame jogurtą (arba kefyrą ar pasukas, priklausomai ką naudojote)
  2. 2. Tuomet kiaušinį išplakame su žiupsneliu druskos. Į džiūvėsėlius beriame sūrį.
  3. 3. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir pabaigai džiūvėsėliuose, dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 min.
  4. 4. Kaip patieksite vištieną - fantazijos ir pageidavimų reikalas. Galite supjaustyti ją į salotas, galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą su daržovėmis ir/ar ryžiais.
  5. 5. Taip pat galite pasigaminę mėgstamą padažiuką patiekti kaip gardų užkandį. Pasimėgaukit:)
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
(4)
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Vištienos ir daržovių kuskusas
(1)
Tortilijos su vištiena, avokadais, paprikomis ir padažu
(5)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(2)
Apelsininė vištiena su soja, imbieru ir ryžių vyno actu
(5)